MDT x schulden

In november geeft MDT aandacht aan het onderwerp schulden: een thema dat op dit moment erg actueel is. Heb je vragen over schulden of geldproblemen en wil je meer informatie? Lees dan verder!

MDT en schuldhulpverlening

MDT is een ontdekkingsreis voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Een kans om je talenten te ontdekken, iets te doen voor de samenleving en anderen te ontmoeten. Ook bouwen jongeren met MDT zelfvertrouwen op, weten ze beter wat ze willen en doen ze belangrijke vaardigheden op. Dit maakt niet alleen jongeren sterker, maar ook de samenleving als geheel. Omdat meedoen in de samenleving niet zo gemakkelijk is voor jongeren met schulden, kan MDT juist hen hierbij helpen en ondersteunen. 

Anne (23) vertelt over haar ervaring

Anne kwam op haar twintigste binnen bij Studio Moio (MDT-traject MDT UniverCity voor changemakers). Ze ging niet naar school, had een schuld en was zoals ze het zelf noemt een “dak- en thuisloze, studiefinanciering trekkende” jongere. In de eerste instantie dacht Anne dat ze hier, net zoals op school, zou worden weggestuurd. Dat liep anders.

'Het maakte niet uit of ik een week niet kwam of niks deed: ik bleef onvoorwaardelijk welkom en werd gezien voor wie ik écht ben.' - Anne (23)

‘Dankzij MDT ben ik mijn opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening serieus gaan nemen. Ook besefte ik door mijn eigen ervaringen dat ik me heel graag wil inzetten voor jongeren met schulden en dak- en thuislozen.’

Benieuwd naar haar verhaal? Je leest 'm hier!
Hoe houd je grip op je geld? Lees het hier!
Vragen over geld en schulden? Bekijk dan deze toolkit!

Videoserie #GeldBewust

In de videoserie #GeldBewust beantwoorden experts vragen van jongeren over de onderwerpen geld en schulden. Bekijk hier de video's!

Videoserie #GeldBewust - Video #1
Videoserie #GeldBewust - Video #2
Videoserie #GeldBewust - Video #3
Videoserie #GeldBewust - Video #4

Ben je geen jongere, maar projectleider van een MDT of bijvoorbeeld iemand uit de sector onderwijs of gemeente? Bekijk dan de pagina over dit onderwerp op onze organisatie-website

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.