Corona initiatieven

In de zomer van 2020 stonden jongeren uit heel Nederland op om anderen te helpen én hun eigen talenten te ontwikkelen. Behalve Boter, kaas & eieren, Slimmer Chillen en Community Heroes zijn alle projecten afgerond. Klik op 'Vind jouw project' en vul de quiz in.

MDT gaat over impact hebben en talenten ontwikkelen. Jongeren kiezen hiervoor een MDT die bij hen past. Iets wat ze tijdens of naast school, studie of werk kunnen doen. Of juist in een vakantie of tussenjaar. MDT is er voor álle jongeren en is dus heel veelzijdig. Een activiteit in sport, klimaat, veiligheid, cultuur zorg en welzijn, natuur of techniek? Het kan allemaal!

En of ze nou meedoen omdat ze graag anderen helpen, ze zich willen oriënteren op hun toekomst, het leven weer op de rit willen krijgen of skills willen ontwikkelen om hun baankans te vergroten: MDT biedt iedereen de kans om anderen te onmoeten en van elkaar te leren.

MDT biedt iedereen 
de kans om anderen 
te onmoeten en 
van elkaar te leren

Maatschappelijke impact

Bij MDT staan maatschappelijke impact door en persoonlijke ontwikkeling van jongeren centraal.

Maatschappelijke impact is dat jongeren:

  1. Iets doen voor een ander
  2. Iets doen voor de samenleving
  3. Zelf eerst een stap verder komen in (weer) meedoen met de samenleving om vervolgens ook iets voor een ander te kunnen betekenen.

Persoonlijke ontwikkeling bestaat uit het ontdekken en het ontwikkelen van talenten, het opdoen van vaardigheden en het ontmoeten van andere mensen.

Ontwerp

Jongeren hebben de mogelijkheid om hun eigen en unieke MDT te kiezen en zich hiervoor in te zetten. Dit kan zijn doordat iemand op hun school al MDT doet, via een vriend of vriendin, via jeugdwerk, of bijvoorbeeld de coach van de sportvereniging. Om MDT toegkankelijk voor alle jongeren te maken speelt een MDT traject in op de motivatie van en op de levensfase waar de jongere zich in bevindt. Hierdoor wordt bepaald hoe zij hun MDT willen invullen: in hun vrije tijd, tijdens of naast school, studie of werk.

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.