MDT voor gemeenten

Jongeren worden hard geraakt door de coronacrisis. MDT (maatschappelijke diensttijd) helpt gemeenten om hun jongeren verschillende activiteiten aan te bieden met twee projecten: Jeugd aan Zet en MDT in coronatijd.

MDT groeit door. Steeds meer partijen die veel kunnen betekenen bij de invulling van het MDT-aanbod haken aan. Zo ook de gemeenten die de komende maanden meedoen met het Jeugdpakket.

Dit zijn de projecten van MDT waar gemeenten zich (binnenkort) voor aan kunnen melden. 

Jeugd Aan Zet (JAZ)

Naast de gemeenten die al MDT aanbieden, deden afgelopen zomer nog eens 47 gemeenten mee met Jeugd aan Zet (JAZ). Een programma geïnitieerd door het Veiligheidsberaad. Voor veel jongeren en gemeenten was dit een eerste kennismaking met maatschappelijke activiteiten, in lijn met het gedachtegoed van MDT. Op verzoek van het Veiligheidsberaad volgt na deze succesvolle zomereditie de komende maanden een wintereditie. Hier kunnen alle gemeenten in Nederland aan mee doen. JAZ wordt financieel mogelijk gemaakt door MDT. 

Meld je hier aan voor de wintereditie van Jeugd aan Zet 

Extra subsidieronde voor gemeenten: MDT-initiatieven in coronatijd

Afgelopen voorjaar liep er ook een extra subsidieronde voor MDT-initiatieven in coronatijd: Helpen wanneer je nodig bent: #ookditisMDT.  Er komt binnenkort een extra ‘coronaronde’, specifiek voor gemeenten in samenwerking met MDT-organisaties. Hiervoor is €15 miljoen beschikbaar gesteld in het kader van het Jeugdpakket. De bedoeling is dat gemeenten in februari kunnen aanmelden voor deze ronde. Het gaat om korte initiatieven: maximaal 12 weken, gemiddeld 4 uur per week. 

Meer informatie hierover volgt via ZonMw (via de nieuwsbriefLinkedIn-pagina en www.zonmw.nl/amd).

Meer informatie over MDT

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.