MDT voor gemeenten

Jongeren worden hard geraakt door de coronacrisis. MDT (maatschappelijke diensttijd) helpt gemeenten om hun jongeren verschillende activiteiten aan te bieden met twee projecten: Jeugd aan Zet en MDT in coronatijd.

MDT groeit door. Steeds meer partijen die veel kunnen betekenen bij de invulling van het MDT-aanbod haken aan. Zo ook de gemeenten die de komende maanden meedoen met het Jeugdpakket.

Dit zijn de projecten van MDT voor gemeenten. 

Jeugd Aan Zet (JAZ)

Naast de gemeenten die al MDT aanbieden, deden afgelopen zomer nog eens 47 gemeenten mee met Jeugd aan Zet (JAZ). Een programma geïnitieerd door het Veiligheidsberaad. Voor veel jongeren en gemeenten was dit een eerste kennismaking met maatschappelijke activiteiten, in lijn met het gedachtegoed van MDT. Op verzoek van het Veiligheidsberaad volgt na deze succesvolle zomereditie de komende maanden een wintereditie. Hier konden alle gemeenten van Nederland zich tot 1 februari voor inschrijven.

Subsidieronde voor gemeenten

Om jongeren te ondersteunen in coronatijd is er een nieuwe subsidieronde geopend: 'Perspectief voor de Jeugd met MDT'. In deze subsidieronde is vanuit het Jeugdpakket € 15 miljoen beschikbaar gesteld voor gemeenten om maatschappelijke activiteiten te organiseren voor jongeren, in samenwerking met MDT-organisaties. Benieuwd of deze subsidieronde wat voor jouw gemeente is? Lees meer informatie over de subsidieronde 'Perspectief voor de Jeugd met MDT'. Hier vind je een quick-scan, antwoorden op veelgestelde vragen en een stappenplan om een subsidieaanvraag te doen. De volledige subsidieoproep vind je hier.

MDT-netwerkbijeenkomst 'Perspectief voor Jeugd'

Op donderdag 14 januari vond de MDT-netwerkbijeenkomst 'Perspectief voor Jeugd' plaats. Bekijk het webinar hier terug. 

Handreiking duurzame jongerenparticipatie

Benieuwd hoe je als gemeente duurzame jongerenparticipatie opzet? Hoe je jongeren succesvol bereikt en activeert? Lees dan de handreiking duurzame jongerenparticipatie van het NJI. 

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.