MDT City Takeover

Nijmegen een boost geven met je talenten?

Wil jij je stad boosten met je talenten? Kom dan op 21 december naar de allereerste MDT City Takeover! Meer dan 1.000 jongeren nemen Nijmegen een dagje over. Om samen dingen te doen, die de stad leuker, mooier en eerlijker maken. Doe je mee? Meld je nu aan.

Meteen aanmelden? Klik hier.

Samen dingen doen? Hoe dan?

Op 21 december is het zover: ruim 1.000 jongeren gaan de stad boosten en jij kunt daarbij zijn! Maak samen met een street artist graffiti-kunst. Of help met laminaat leggen in een wijkcentrum. Denk op het stadhuis mee over inrichting van de stad. Of zet jouw communicatieskills in bij het maken van een media-reportage. Ervaar hoe het is om als blinde in Nijmegen te leven of laat jouw dancemoves zien in een dansworkshop met vluchtelingen. Maak kennis met het Nijmegen van daklozen. Laat ouderen hun spannende levensverhaal delen of ga speeddaten met verschillende culturen. Dit, en nog veel meer, kun je beleven op de City Takeover in Nijmegen.

Meld je nu aan voor de allereerste MDT City Takeover. 

Programma

 • 12:00 uur - Centrale opening MDT City Takeover op de deelnemende scholen met een lunch en activiteit.
 • 13:00 uur - Reistijd naar de activiteiten in de stad.
 • 13:30 uur - Start MDT activiteiten.
 • 15:30 uur - Einde MDT activiteiten, reistijd naar Kelfkensbos.
 • 16:00 uur - Start feestelijke afsluiting op Kelfkensbos.
 • 16:30 uur - Samenvatting activiteiten door Pjotr en aansluitend optreden Pjotr.
 • 17:00 uur - Optreden Kris Kross Amsterdam.
 • 18:00 uur - Einde MDT City Takeover.

Praktische info

 • Datum:
  21 december 2023
 • Plaats:
  Nijmegen, activiteiten op diverse locatie in de stad en feestelijke afsluiting op op Kelfkensbos
 • Tijd:
  12:00 tot 18:00 uur

Tijdens het evenement kunnen media aanwezig zijn en verder zijn er voor de organisatie ook een aantal fotografen en camerateams opnamen aan het maken. Als je niet wil dat er bij de kick off of bij de maatschappelijke activiteiten beeld van jou wordt opgenomen en later eventueel gebruikt voor informatie over de MDT City Takeover, dan kun je dat ter plekke aangeven bij de aanwezige docenten of activiteitenbegeleiders.  

Waarom MDT City Takeover?

Tijdens de allereerste MDT City Takeover in Nijmegen, laten jongeren zien welk effect het heeft als zij een actieve rol nemen in de samenleving. Hoe ziet de stad er dan uit? Door mee te doen ontdek je hoe je met jouw talenten impact kunt hebben, op elkaar, op een onbekende én op de stad.

Doe mee met de MDT City Takeover!

Tot en met vrijdag 8 december kun jij je aanmelden voor de MDT City Takeover. Je kiest één maatschappelijke activiteit uit en geeft je daarvoor op. In ruil daarvoor krijg jij - als je deelneemt op 21 december - toegang tot de feestelijke afsluiting, inclusief optredens van Pjotr en Kris Kross Amsterdam! 

Meld je nu aan

Voor scholen, MDT-organisaties en pers

Deze scholen doen mee
Lokale scholen spelen een actieve rol tijdens de MDT City Takeover. Tijdens hun lesprogramma besteden ze vooraf aandacht aan de MDT City Takeover en tijdens de dag zelf doen jongeren van de scholen mee aan de activiteiten. De volgende scholen doen dit jaar mee aan de MDT City Takeover Nijmegen: ROC Nijmegen, Kadinsky College, Montessori College, Citadel College, NSG Groenewoud en HAN.

MDT-organisaties
Het programma van de MDT City Takeover wordt mede-georganiseerd door verschillende MDT-organisaties. Samen met de jongeren gaan ze dingen doen in de stad. Iets voor jouw organisatie? Sluit je aan bij MDT! Je kunt nog meedoen aan een activiteit. Mail voor meer informatie naar nijmegen@mdtcitytakeover.nl.

Voor de pers
Voor de pers is het mogelijk om deel te nemen aan een perstour. Heb je interesse of andere vragen over MDT City Takeover neem dan contact op met Elmay Claassen via +31 6 839 988 29 of info@elmay.nl.

FAQ

Ik wil als organisatie nog meedoen met een activiteit, kan dat?

Voor dit jaar is de inschrijving helaas gesloten. Je kunt je interesse om in 2024 mee te doen per mail aan ons kenbaar maken, via nijmegen@mdtcitytakeover.nl.

Voor wie zijn de optredens van Pjotr en Kris Kross Amsterdam toegankelijk?

Alleen als hebt meegedaan aan een activiteit tijdens de middag - waarvoor je je via school vooraf hebt ingeschreven - krijg je toegang tot de feestelijke afsluiting op Kelfkensbos..

Hoe zit het met begeleiding tijdens de MDT activiteiten?

De deelnemende jongeren worden begeleid door zowel begeleiders vanuit hun onderwijsinstelling (bijvoorbeeld door docenten). Tijdens de activiteit zelf zullen zij begeleid worden door vrijwilligers van de activiteit waar ze zich voor hebben aangemeld. 

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.