Luisterhuisjestour

Maak meer waardevolle connecties!

Bijna twee derde van de Nederlandse jongeren voelt zich minstens één keer per maand eenzaam. Daarom reizen vijftien jongeren met de Luisterhuisjes door het land. Sluit jij ook aan? 

Het jongerenteam weet hoe het is om te worstelen met mentale klachten en stimuleert voorbijgangers om meer face to face contact te maken. In de Luisterhuisjes voeren ze goede gesprekken met voorbijgangers aan de hand van een speciaal Luisterspel met verschillende vragenkaartjes en luisteropdrachten. Het jongerenteam laat de kracht van betekenisvolle ontmoetingen zien, zoals zij die zelf ook hebben ervaren door MDT.

De kracht van ontmoeten

Door het volgen van een MDT komen jongeren samen, ontmoeten ze mensen buiten hun bubbel en zijn ze van betekenis voor een ander. Dat heeft een positieve invloed op hun mentale gezondheid. Het jongerenteam weet uit eigen ervaring hoe waardevol MDT is bij het doorbreken van een negatieve spiraal. Daarom delen ze in deze tour hun verhaal én inspireren ze anderen tot meer face to face contact. Ontmoet het team hieronder! 

Kom jij ook langs?

  • 03-06: Eindhoven
  • 04-06: Breda
  • 06-06: Apeldoorn
  • 17-06: Maarssen, MDT Landelijke Netwerkdag
  • 25-06: Utrecht Centraal Station
  • 25-09: Leeuwarden
  • 02-10: Emmen

Podcast

Het Luisterboek is een podcast over de kracht van face to face contact. Deze serie is opgenomen tijdens de MDT Luisterhuisjestour en laat MDT'ers aan het woord die, aan de hand van het Luisterspel, praten over eenzaamheid, mentale gezondheid en meer. Ze delen openhartige verhalen over hoe persoonlijke ontmoetingen hen hebben geholpen om een negatieve spiraal te doorbreken. 

Luister mee!

Lees hier onze verhalen

Partners

De MDT Luisterhuisjestour is opgezet in samenwerking met MIND Us, Luister Eens en het landelijke MDT-netwerk.

Over MDT

MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Tijdens MDT ontwikkelen jongeren hun talenten, ontmoeten ze mensen buiten hun eigen leefwereld en doen ze tegelijkertijd iets voor een ander.

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.