Ervaringen

Thi bij Rotterdamse Helden

Een portretfoto van Thi

'We hebben als doel gesteld dat we zo vaak gaan wandelen tot we aan de viskraam kunnen komen, en dan trakteer ik hem op een haring en kibbeling.'

Nick (54) is blij met bezoekmaatje Thi (27): ‘Na een beroerte laten veel mensen je vallen als een baksteen’.

Begin 2021 meldde Thi zich aan voor de @rotterdamsehelden MDT. Hij haalt zoveel positieve energie uit zijn bezoekjes aan zijn oma, dat hij besloot om zich ook voor andere Rotterdammers in te gaan zetten. 

Door een beroerte ziet en hoort Nick minder en bibbert hij op rechts, hierdoor kan hij moeilijk zelfstandig naar buiten. Samen met Thi maakt hij wandelingen om aan zijn conditie te werken en weer vaardiger te worden. 

“Ik loop met een rollator, en moet dus zorgen dat ik niet constant tegen auto’s aanbots, want dan wordt het wel een hele dure kwestie. Daarom is het fijn als Thi zegt waar ik op moet letten. Thi: “Hier verderop zit een viszaak. We hebben als doel gesteld dat we zo vaak gaan wandelen tot we aan de viskraam kunnen komen, en dan trakteer ik hem op een haring en kibbeling.”

Er is een ware vriendschap ontstaan tussen de twee. Ze hebben geregeld contact, geven elkaar advies, delen een passie voor Feyenoord en Thi zorgt er inmiddels ook voor dat het kapsel van Nick goed in model zit. 

Via In de Buurt Rotterdam

Ook een MDT doen bij Rotterdamse Helden?

Rotterdamse Helden

  • Rotterdam Kralingen-Crooswijk
  • Natuur & Dier (+ 8 onderwerpen)

Word een Rotterdamse Held. Je doet hele normale dingen en krijgt daar hulp bij. Noah helpt bijvoorbeeld kinderen met het maken van huiswerk als huiswerkbegeleider...

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.