Ervaringen

Simon bij Futureproof

Een portretfoto van Simon

'Bij mij heeft MDT een sterke intrinsieke motivatie aangewakkerd. Wanneer mensen werk als leuk en belangrijk gaan zien dan is er denk ik heel veel mogelijk.'

Ik voer projecten uit binnen Impacter Deventer en Futureproof Zwolle. In Deventer vraag ik onder andere aandacht voor lokale tuinders, als mensen direct bij de boer kopen kan gezond eten namelijk goedkoper, duurzamer en socialer. In Zwolle pilot ik een sociale onderneming die zoekt naar culturele verbinding. 

Voor mij persoonlijk was het ontdekken van deze MDT projecten een openbaring. Ik moest enkel nog afstuderen van mijn studie technische bedrijfskunde en wist niet wat ik met mijn leven aan moest. Dit was samen met persoonlijke problematiek een reden om een tussenjaar te nemen. Ik heb namelijk het syndroom van Asperger en een bipolaire stoornis. Daarnaast was ik na 10 jaar verslaving net gestopt met onder andere alcohol, cannabis en tabak. Er heerste in mij een tweestrijd: Zou ik mijn studie afronden en een onvervuld leven leiden met een fulltimebaan, rijtjeshuis en 2 kinderen? Of zou ik verder afzakken in mijn verslavingen en psychoses, zwervend op straat? 

MDT heeft mij de gulden middenweg laten zien in deze valse tweestrijd. Ook in de toekomst wil ik me namelijk volop blijven richten op impactondernemerschap. Hierin vind ik een middenweg tussen creatief en technisch, tussen idealistisch en praktisch en tussen gek en normaal. Dat er achter het fenomeen van impactondernemerschap zo een grote wereld vol leuke mensen schuilde had ik vooraf niet durven dromen.

Het vooroordeel van ‘maatschappelijke diensttijd’ zou kunnen zijn dat deze dezelfde connotatie geeft als de vroegere ‘dienstplicht’. Dat mensen denken aan werk dat ze verplicht moeten doen, zoals vechten bij defensie of afval prikken op straat. Dit is geenszins het geval. Bij mij heeft MDT juist een sterke intrinsieke motivatie aangewakkerd. Wanneer mensen werk als leuk en belangrijk gaan zien dan is er denk ik heel veel mogelijk. 

Er zijn vele jongeren met of zonder psychische problematiek die zoeken naar betekenis. Daar zit gigantisch veel potentieel dat we nodig zullen hebben bij de complexe vraagstukken van deze tijd. Omdat ik iedereen dezelfde ervaring gun als mij hoop ik dat MDT voor iedereen beschikbaar blijft. Het helpt jongeren, de maatschappij en de wereld. Als een vlinderslag een orkaan kan veroorzaken, wat zou MDT dan wel niet kunnen betekenen?

Ook een MDT doen bij Futureproof?

Futureproof

  • Heel Nederland
  • Natuur & Dier (+ 8 onderwerpen)

Met Futureproof bouw je aan jouw toekomst. Een toekomst die mooier, socialer en duurzamer is. Oplossingen verzinnen om klimaatverandering aan te pakken?...

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.