Ervaringen

Christian (22) bij een MDT

Een portretfoto van Christian (22)

Fitness deed Christian altijd met veel plezier. Maar toen hij zelfstandig ging wonen, kwam de klad erin. De MDT Sportvrienden gaf hem een sportief zetje. De beuk erin, zoals hij dat zelf noemt. Christian werd gekoppeld aan een enthousiaste student: “Samen gingen we actief bewegen, zodat we alles om ons heen even konden vergeten.”

Sportvrienden – On the move Utrecht

Veel jongeren vinden sporten leuk, maar het ook volhouden kan lastig zijn. Bij Sportvrienden halen jongeren en studenten het beste in elkaar naar boven. Op basis van gelijkwaardigheid en interesses ontstaan er duo’s, die tien weken lang samen gaan sporten.

Hoe heb je van MDT gehoord?

Christian: “Tijdens mijn tussenjaar deed ik me aan een zelfstandigheidstraining, waar je leert om op jezelf te wonen. Daar zag ik een folder van ‘On the move’. Er stonden allerlei leuke activiteiten in voor jongeren die geen werk of sport hebben.”

Waarom deed je mee aan MDT?

Christian: “Ik zat niet zo goed in mijn vel. Nadat het thuis niet zo goed ging, besloot ik in een woongroep te gaan wonen. In die periode bewoog ik te weinig. In plaats van alleen maar pizza’s eten, wilde ik iets gaan doen. Omdat ik na mijn mbo-studie door wilde studeren, leek het me leuk om alvast een band op te bouwen met een student.”

Wat heb je allemaal gedaan?

Christian: “Bij het matching-event vul je in welke sport je leuk vindt en wat je interesses zijn. Op basis daarvan werd ik gekoppeld aan een student, Matthijs. We gingen samen iedere woensdag tien weken lang naar de sportschool. Omdat we er samen positief in stonden zette ik door. We gingen pompen, om zo onze gedachten op nul te zetten.”

“Met sporten zetten we onze gedachten op nul.”

“Naast sporten hebben we ook veel gepraat. Over het leven als student. En over hoe het is om een hbo-studie te volgen, want dat zag ik wel zitten. Het waren informatieve gesprekken, die me hebben geholpen bij mijn eigen ontwikkeling.”

“Na die tien weken had ik zin om de rollen om te draaien, om juist anderen te gaan motiveren. Ik ging toen met twee jongen sporten. De één heeft meer discipline dan de ander. Maar daar werk ik aan door motiverende appjes te sturen. Want ik merkte dat dat hielp.”

En nu?

Christian: “Ik ben bewuster met eten bezig en challenge mezelf om meer te bewegen. Dat ik de media in wilde wist ik al, ik maakte bijvoorbeeld al game- en later pretparkvideo’s op YouTube. Nu heb ik me echt ingeschreven voor de hbo-studie Journalistiek. Vroeger was ik best onzeker. Bij deze studie wil ik leren om op mensen af te stappen voor bijvoorbeeld een interview. Zo word ik nog zelfverzekerder.”

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.