Ervaringen

Chaimae (16) bij IMCoach

Een portretfoto van Chaimae (16)

Als basisschoolleerling ging Chaimae drie jaar lang iedere zondag naar de IMC Weekendschool, waar ze vakken als journalistiek en geneeskunde volgde. Het beviel Chaimae zo goed, dat ze zich na afloop aanmeldde voor MDT. Nu helpt ze als coach bij de lessen: “Ik vervul een voorbeeldrol voor de leerlingen.”

Hoe heb je gehoord van MDT?

Chaimae: “Bij IMC Weekendschool in Tilburg-Noord leerde ik met andere leerlingen van allerlei culturen iedere maand over een thema. Aan het eind ga je steeds op excursie: bij geneeskunde keken we bijvoorbeeld mee in een ziekenhuis. En toen we over journalistiek geleerd hadden, liepen we een dag mee op de universiteit. Zo ontwikkel je je op allerlei manieren. Ik leerde dat je iedere kans die je krijgt, kunt grijpen.”

Waarom heb je meegedaan aan MDT?

Chaimae: “Als alumnus deed ik al mee aan masterclasses en reizen. Een vriendin die ik ken van de weekendschool hielp daarnaast bij de lessen. Ze vertelde dat je na je MDT een mooi diploma krijgt en dat het handig is voor je cv. Ik heb me aangemeld omdat ik het goed vind dat deze stichting investeert in jongeren en omdat het programma heel flexibel is.”

"De kinderen verbazen me iedere keer weer op een positieve manier."

Wat doe je allemaal?

Chaimae: “Doe je een MDT bij de IMC Weekendschool, dan help je 15 dagen bij een klas. Die dagen mag je zelf verdelen over het jaar. Daardoor is het goed te combineren met je eigen vakken op de middelbare school.”

“Naast helpen bij de lessen, geef ik presentaties over wat je als alumnus kunt doen, interview ik kinderen en zet ik me in bij evenementen. Het verrast me dat kinderen op een jonge leeftijd al zo opmerkzaam zijn. Als coach heb ik een voorbeeldrol: ik geef kinderen die anders misschien achterlopen, nu juist een streepje voor. Je helpt er dus een ander ermee, maar haalt ook zeker je eigen zelfvertrouwen op. Daardoor voelt het niet als werk.” 

"Ik weet nu beter wat ik in de toekomst wel en niet wil."

En nu?

Chaimae: “Mijn MDT-traject is nog bezig. Ik weet nu al beter wat ik in de toekomst wel en niet wil. Als ik klaar ben op de middelbare school blijf ik me inzetten voor anderen. Misschien word ik wel diplomaat, of ambassadeur bij de overheid. Welke studie het wordt weet ik nog niet, maar ik wil me in elk geval internationaal ontwikkelen. “

Ook een MDT doen bij IMCoach?

IMCoach

  • Heel Nederland
  • Onderwijs & Educatie

Jezelf ontwikkelen door andere leerlingen te helpen hun talenten te ontdekken. Daar draait het om bij deze MDT! Als coach en rolmodel ga je aan de slag...

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.