Ervaringen

Amine (19) bij Meer Young Leaders op de kaart

Een portretfoto van Amine (19)

Amine wilde eigenlijk ‘gewoon alleen kickboksen’ toen hij zich aanmeldde bij de kickboksschool in zijn buurt. Dat hij uiteindelijk veel meer leerde dan alleen een goeie uppercut uit te delen, kon hij toen nog niet vermoeden.

Amine: “Ik wilde heel graag professioneel kickbokser worden. Via jongens in de buurt kwam ik bij een kickboksschool hier vlakbij terecht voor kickbokslessen. Na een tijdje zag de kickboks-trainer blijkbaar wat in mij. Hij vroeg of Young Leaders niet iets voor mij was. Ik zou dan zelf een cursus doen om daarna trainer te worden voor andere jongens in de buurt, zoals ik."

"Wie doet dat nou?"

"In het begin nam ik het niet serieus en wilde gewoon alleen kickboksen. Ik dacht: ‘een cursus volgen na school, op vrijwillige basis, wie doet dat nou?’ Maar ik was ook wel nieuwsgierig en deed uiteindelijk toch met de cursus mee. Na een tijdje merkte ik dat mijn mening begon te veranderen. In de cursus kregen we emotionele lessen, die werden langzaam in alle vertrouwen opgebouwd. Zo maakten we een levensboom waarin je je valkuilen benoemt en we praatten over dingen die we hadden meegemaakt. Er waren bijvoorbeeld jongens waarvan hun ouders al vroeg overleden waren. Daar spraken we dan over Ik nam de lessen uit de cursus steeds serieuzer en stapsgewijs groeide ik en zag ik in wat mijn kwaliteiten zijn. Ik zag een kans voor mijzelf, mijn coach zag talent in mij. Leiderschap."

Stapsgewijs groeide ik en zag ik in wat mijn kwaliteiten zijn.

"Nu ik klaar ben met de cursus ben ik co-trainer geworden bij Young Leaders. Samen met de coach geef ik de cursus nu aan nieuwe groepen. Ook geef ik zelf workshops kickboksen en ben begeleider van verschillende sportactiviteiten in de buurt. Ik neem zelf het initiatief om jongens uit de buurt erbij te betrekken. We gaan bijvoorbeeld op excursie. Ik had laatst bedacht dat het goed zou zijn om een keer naar een verzorgingstehuis te gaan. Als die jongens later moeten mantelzorgen voor hun eigen ouders of opa’s en oma’s konden ze zien hoe dat dan gaat. Maar we karten ook, of halen samen een maaltijd."

"Dit gaat je echt wat brengen"

"Als ik jongeren zie twijfelen om mee te doen met Young Leaders zeg ik: ‘Luister, dit gaat je echt wat brengen. Je hebt hier echt wat aan voor je toekomst.’ Bijna alle jongens nemen het van mij aan. Ik blijf hiermee doorgaan en hopelijk kan ik er op een dag mijn beroep ervan maken. Ik moet nog een jaar tot ik mijn MBO 4 opleiding tot sociaal maatschappelijke dienstverlener heb afgerond. Daarna zou ik heel graag jongerenwerker willen worden.”

Ook een MDT doen bij Meer Young Leaders op de kaart?

Meer Young Leaders op de kaart

  • Alblasserdam  (+ 17 locaties)
  • Natuur & Dier (+ 8 onderwerpen)

Volg een groepstraining en bedenk als onderdeel daarvan twee of meer sociale activiteiten die je graag wilt uitvoeren. Dit kan van alles zijn: van een...

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.