Ervaringen

Zamzam (19) bij een MDT

Een portretfoto van Zamzam (19)

Zamzam, die nu 4 jaar in Nederland woont, wil internationaal journalist worden. Die ambitie ontwikkelde ze dankzij MDT. Bij Beeldbrengers in Nijmegen ging Zamzam op pad om zelf vlogs te bedenken en maken: “Het leukste vond ik het sociale aspect. Daardoor is ook mijn Nederlands verbeterd.”

MDT: Beeldbrengers - Nijmegen

Beeldbrengers is een wekelijks Nijmeegs televisieprogramma voor en door jongeren op de streekzender RN7. Jongeren kiezen zelf welke rol bij hen past en wat ze tijdens hun MDT willen leren: of dat nou presentator, cameraman, videobewerker of redacteur is.

Hoe heb je van MDT gehoord?

Zamzam: “Ik volgde de opleiding Administratie op het ROC, waar iemand van New Rootz op bezoek kwam. Zij helpen jongeren die gevlucht zijn uit het buitenland om zich te ontwikkelen. Via New Rootz ontdekte ik Beeldbrengers, waar ik stage ben gaan lopen. Dat vond ik zo leerzaam, dat ik tegelijkertijd MDT ben gaan doen.”

Waarom deed je mee aan MDT?

Zamzam: “Omdat ik nog maar kort in Nederland woon, wist ik nog niet zo goed wat ik wilde worden. Maar media vind ik altijd al interessant. Ook ben ik heel sociaal. Door MDT kreeg ik de kans om contact te maken met andere mensen en mijn Nederlands te verbeteren. Mijn vrienden vonden het meteen iets voor mij. “

Eén van de vlogs over de Ramadan van Zamzam.

Wat heb je allemaal gedaan?

Zamzam: “Bij Beeldbrengers was ik niet alleen presentatrice, maar leerde ik ook video’s te bewerken en was ik cameravrouw. Met het team bedenken we in onze wekelijkse redactievergadering welke video’s we gaan maken. Omdat ik merkte dat veel mensen benieuwd zijn naar wat de Ramadan is, heb ik daar een vlogserie over gemaakt. Ik liet zien hoe ik mijn moeder en zusje meedoe aan de Ramadan, tot en met het suikerfeest.

Na dit project ben ik gevraagd om op uitwisseling naar Portugal te gaan. Ik mocht meedenken over het plasticvrij maken van de oceanen. En ook daar heb ik natuurlijk video’s over gemaakt.”

"Nu weet ik zeker dat ik verder wil in de media."

En nu?

Zamzam: “Nu weet ik zeker dat ik verder wil in de media. Daarom ga ik binnenkort beginnen met de opleiding Media & Redactie. Mijn droom? Ik wil ooit een eigen televisieprogramma presenteren. Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken, hoor!”

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.