Ervaringen

Mika bij Meer Young Leaders op de kaart

Een portretfoto van Mika

Voor Mika (19) vielen alle puzzelstukjes op hun plaats toen hij een MDT-traject van Young Leaders volgde bij jongerencentrum Zienhouse. Hij besloot zich aan te melden voor de opleiding sociaal werk en loopt nu ook zijn stage bij het jongerencentrum. Als gastspreker voor Young Leaders hoopt hij ook andere jongeren enthousiast te maken voor MDT.

Young Leaders

Mika liep zijn MDT bij Young Leaders. Een programma dat jongeren helpt hun kwaliteiten te ontwikkelen en deze in te zetten voor hunzelf en anderen in hun omgeving.

Van vrijwilliger naar MDT'er

"Ik was vrijwilliger bij jongerencentrum Zienhouse in Uitgeest. Ik hielp mee met de kinderdisco's, stond achter de bar en vermaakte de kinderen. Een van de jongerenwerkers vertelde me over het MDT-traject van Young Leaders. De combinatie van maatschappelijke impact kunnen maken en persoonlijke ontwikkeling maakte me erg enthousiast. En natuurlijk staat het hartstikke mooi op mijn cv. Ik was dus snel overtuigd om mee te gaan doen."

"De combinatie van maatschappelijke impact en persoonlijke ontwikkeling maakte me erg enthousiast."

Jezelf tegenkomen en leren kennen

"Tijdens het MDT-traject kregen we verschillende trainingen zoals samenwerken, debatteren en omgaan met groepsdruk. Het leukste vond ik de trainingen waar ik mijn eigen kwaliteiten en valkuilen ontdekte, omdat ik mezelf hier echt ben tegengekomen en heb leren kennen. Ik leerde bijvoorbeeld dat ik me van nature vaak op de achtergrond plaats. Door me hier bewust van te zijn, treed ik nu vaker op de voorgrond. Hierdoor komen mijn andere kwaliteiten zoals plannen en het behouden van overzicht ook meer naar voren. Dit heeft me niet alleen geholpen in het MDT-traject, maar gaat me ook helpen in het dagelijkse leven."

Culturele foodmarket 

“Samen met mijn MDT-groepje hebben we een culturele foodmarket georganiseerd in Uitgeest. Hier konden inwoners van Uitgeest en nieuwe statushouders elkaar ontmoeten en leren kennen door middel van eten. Statushouders presenteerden lokale gerechten uit hun land waar lokale bewoners uit Uitgeest van konden proeven. Het was een super geslaagde dag. Wat ik vooral leerde van het organiseren van zo'n groot evenement is hoe belangrijk het is om samen te werken en connecties te hebben. Dat helpt ontzettend bij het regelen van bijvoorbeeld sponsoring."

"Wat ik vooral leerde van het organiseren van zo'n groot evenement is hoe belangrijk het is om samen te werken en connecties te hebben."

Van MDT'er naar stagiaire en gastspreker

"Na mijn MDT-traject solliciteerde ik op een stagefunctie bij het jongerencentrum in het kader van mijn opleiding sociaal werk. Ik werd aangenomen en loop nu stage in de rol van jongerenwerker. Ik organiseer verschillende activiteiten in het jongerencentrum en spreek jongeren over hun problemen. Uiteindelijk is mijn doel om echt individuele coaching te geven. Ook word ik regelmatig gevraagd als gastspreker om andere jongeren enthousiast te maken voor de MDT Young Leaders."

Ook een MDT doen bij Meer Young Leaders op de kaart?

Meer Young Leaders op de kaart

  • Alblasserdam  (+ 17 locaties)
  • Natuur & Dier (+ 8 onderwerpen)

Volg een groepstraining en bedenk als onderdeel daarvan twee of meer sociale activiteiten die je graag wilt uitvoeren. Dit kan van alles zijn: van een...

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.