Ervaringen

Dylan (18) bij een MDT

Een portretfoto van Dylan (18)

Dylan was dakloos. Hij stapte binnen bij MDT-project KISS. Daar nam hij onder begeleiding een rap op over zijn leven op straat en bij het Leger des Heils. Het gaf Dylan zelfvertrouwen en kansen voor de toekomst. Dylan: “Als je een nieuwe kant van je leven wilt ontdekken, is dit project perfect om te doen.”

KISS – Drechtsteden en Hart van Brabant

Jongerencoaches van KISS (Keep It Sweet & Simple) helpen jongeren aan projecten waar ze lol in hebben, anderen helpen en veel leren. Chantal Buster, projectleider bij KISS: "De maatschappij is gericht op dingen die niet lukken. Hier kijken we wat wel lukt. Ik vind het belangrijk dat jongeren zelf kunnen bepalen wat zij willen doen, terwijl hun coach naast ze staat. Daarvan worden ze blij, krijgen ze zelfvertrouwen. “

Waarom deed je mee aan MDT?

Dylan: “Ik woonde bij het Leger des Heils en kwam in gesprek met KISS. MDT was een kans, omdat iemand je ‘pusht’ om een nieuwe kant van je leven te ontdekken. Want je weet nooit wat je kan als je er niet aan begint.”

Wat heb je allemaal gedaan?

Dylan: “Samen kwamen we op het idee om een rap op te nemen over mijn leven op straat en bij het Leger des Heils. Ik merk dat ik gehoord werd, dat is leuk om mee te maken. Het geeft me zelfvertrouwen. Ik heb al veel bereikt met mijn MDT, daar ben ik blij mee.“

"Kijk naar de wereld en ‘make it a better place!’"

En nu?

Dylan: “Ik kom nog steeds bij KISS, maar nu om andere jongeren te helpen met hun MDT. Ik ben aan een opleiding begonnen en heb een nieuw thuis gevonden. Heb je ook zo’n project in de buurt? Doe dan mee. Het kan je helpen, wat voor talent je ook hebt. Ook als je denkt dat je niets kan.

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.