Ervaringen

Callisto (20) bij Local Heroes

Een portretfoto van Callisto (20)

Wat doe je als je niet zeker weet of de sector waar je in werkt, echt bij je past? Callisto (20) liep even vast. Tot een kennis haar wees op het MDT-traject Local Heroes bij haar in de buurt. Ze bloeide op in de groep én kreeg een zetje in de juiste richting: “Voor mij betekent MDT persoonlijke groei.”

Callisto volgde een opleiding tot directiesecretaresse, werkte op verschillende plekken en koos uiteindelijk voor de zorg. Toch beviel haar dat niet: “Met ouderen werken lag me toch minder goed dan ik dacht. Maar wat dan wel?” Een kennis wees haar op Local Heroes, waarna ze op gesprek ging bij de projectleider. Ze zei nog dezelfde dag ‘ja’: “Ik had echt het gevoel dat ik meer uit mezelf kon halen. Toen ik hoorde dat je samen met een begeleider gaat zoeken naar wat je wilt, dacht ik: deze sprong in het diepe ga ik wagen”

“Ik dacht dat ik de stilste zou zijn. Maar uiteindelijk was ik degene die het meest zei in de groep.”

Lessen volgen om jezelf te leren kennen

Die sprong in het diepe bleek voor Callisto spannend, maar ook leerzaam. Ze besloot het uiterste uit haar MDT (maatschappelijke diensttijd) te halen: “In de groep, we waren met zijn negenen, kon je echt jezelf zijn. Eerst dacht ik, ik ben vast de stilste. Maar uiteindelijk was ik degene die het meest zei in de groep.” Samen met de andere jongeren volgde Callisto lessen om zichzelf beter te leren kennen. Ze kreeg ook praktische tips, bijvoorbeeld over hoe je je cv verbetert.

Eerste stap naar de ideale baan

Naast de groepsprojecten, kreeg Callisto individuele begeleiding bij de zoektocht naar haar ideale baan. Ze vertelt wat voor verrassends dat opleverde: “We kwamen er samen achter dat ik creatief en onderzoekend ben. En dat die eigenschappen van pas komen in de retailwereld.” De eerste nieuwe stap in de banenmarkt is voor Callisto gezet: interieurstyling lijkt haar nu wel wat.

“Het voelt goed om een andere kant van jezelf te zien”

Callisto ontdekte een nieuwe kant aan zichzelf: de open kant, in plaats van de verlegen kant die ze van vroeger kende. En dat gunt ze andere jongeren ook. Daarom moedigt ze hen aan: “Soms is het goed om iets voor jezelf te doen. Bij Local Heroes staan ze met 300% energie en tijd voor je klaar. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je meeneemt: pak deze kans om een andere kant van jezelf te zien.”

“Eerst vond ik het spannend, nu durf ik makkelijker op iemand af te stappen.”

Ook een MDT doen bij Local Heroes?

Local Heroes

  • Oostzaan  (+ 3 locaties)
  • Natuur & Dier (+ 8 onderwerpen)

Bij deze MDT leer je je plek in de maatschappij te vinden. Je volgt een leiderschapstraining waarin samenwerken, groepsdruk en organiseren terugkomt. Iedere...

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.