Ervaringen

Betty (17) bij Yourcube

Een portretfoto van Betty (17)

Betty verhuisde na een verblijf van twee jaar met haar gezin van Engeland terug naar Nederland. Ze begon aan het vierde jaar op de havo. Maar door de impact van de verhuizing en dat ze moeilijk aansluiting kon vinden op school, kwam Betty thuis te zitten. MDT hielp haar om haar leven weer op de rit te krijgen

YourCube

Betty deed haar MDT bij Netwerk voor Jou via YourCube, een organisatie die samen met jongeren op zoek gaat naar een geschikte MDT op basis van hun interesses en talenten. Jongeren kunnen terecht in steden door het hele land.

Waarom deed je mee aan MDT?

Betty: “Ik was net naar de tweede klas van de middelbare school gegaan toen we met het hele gezin verhuisden naar Engeland. Na 2 jaar rondde mijn vader zijn opleiding af, waarop we weer teruggingen naar Nederland. Ik had zin om mijn vriendinnen weer te zien en ik zou weer naar mijn oude school gaan. Maar eenmaal terug in Nederland, merkte ik dat ik niet meer zo makkelijk aansluiting kon vinden. Vriendinnen waren een andere richting op gegaan en ik kreeg moeilijk contact. Daar werd ik somber van. Ik ging ook steeds minder naar school. Dat was echt een vervelende tijd.” 

Hoe heb je van MDT gehoord?

Betty: “Samen met school ging ik op zoek naar een oplossing. Zij kwamen met het idee om MDT te gaan doen. Ik kreeg een intakegesprek bij YourCube. Aan hen vertelde ik dat ik later graag iets in de zorg wil doen. Met oudere mensen werken, of als verpleegkundige.”

Wat heb je allemaal gedaan?

Betty: “Op maandag en dinsdag ging ik naar een koffiehuis voor ouderen en een inloophuis voor eenzame buurtbewoners. Daar schonk ik koffie en deed ik spelletjes met de bezoekers. Ook maakte ik lunch en las de krant voor. Hierdoor kwam ik langzaam weer in een ritme terecht. En ik kreeg ook weer meer zin in school.”

"Ik kwam langzaam weer in een ritme terecht."
Betty bij het koffiehuis

En nu? 

Betty: “Door mijn werk in het koffie- en inloophuis merkte ik dat ik het fijn vind om voor anderen te zorgen. En daarom ga ik straks beginnen met de opleiding tot Verzorgende IG. Als je van tevoren had gezegd dat dit het resultaat zou zijn, had ik het niet geloofd. Door MDT weet ik wat ik later wil worden. Dat is toch mooi?”

Ook een MDT doen bij Yourcube?

Yourcube

  • Amersfoort  (+ 18 locaties)
  • Natuur & Dier (+ 8 onderwerpen)

Proeven, ontdekken, leren en ontmoeten: op je eigen niveau en passend bij je persoonlijke interesses en doelen. Na een kennismaking en intakegesprek zoekt...

In 6 stappen naar jouw ideale MDT

Er is een oude browser gedetecteerd.
Helaas wordt deze website hierbij niet ondersteund. Upgrade naar een nieuwe versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox om de website te bezoeken.