Sophie heeft hart voor haar stad

Sophie zocht na haar studie sociale wetenschap naar een manier zich nuttig te maken voor haar stad. Ze kwam terecht bij Ympact020, een vrijwilligersnetwerk van jonge mensen in Amsterdam.

Waarom koos je voor MDT?

"Ik wilde uit mijn bubbel stappen, nieuwe plekken en mensen leren kennen. Net klaar met mijn studie sociale wetenschappen ging ik op zoek naar een baan. In de tussentijd wilde ik mij nuttig maken. Ik had al van MDT gehoord en ben zelf op zoek gegaan naar clubs die actief zijn in Amsterdam. Zo kwam in terecht bij Ympact020”

Waarom koos je voor Ympact020?

“Tijdens mijn kennismakingsgesprek merkte ik: dit zijn mensen met energie. En dat kwam goed uit, want ik had veel energie om iets voor mijn stad te doen en ik wilde andere inspireren dit ook te doen. Al snel kwam ik erachter dat Ympact020 nog geen netwerk onder studenten had en zij ook geen tijd hadden dit op te pakken, hier lag dus een kans voor ons beiden. Ik benaderde studie- en studentenverenigingen in Amsterdam over hoe zij vrijwilligerswerk kunnen vormgeven."

"Ik kreeg veel ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik hou ervan om mijn eigen ding te doen."

Hoe kijk je terug op jouw tijd bij de organisatie?

“Ik voelde me meteen onderdeel van het geheel. Ik kreeg veel ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik hou ervan om mijn eigen ding te doen. Dus niet het soort vrijwilligerswerk waar de hele dag voor mij is uitgedacht. Door de ruimte die ik kreeg hebben we veel met elkaar gespard en daardoor ontstonden weer nieuwe ideeën. We hebben de energie onderling versterkt. Wat ik ook leuk vond was dat ik echt binnen een organisatie kwam werken. Ik leerde dingen die ik nog nooit had gedaan: netwerken, gesprekken voeren met de verenigingen. Dat was buiten mijn comfortzone, maar het bleek een goede voorbereiding op mijn huidige baan."

Meer informatie lezen en aanmelden kan via de website van Ympact020

Portret Sofie

MDT was voor Sophie een goede voorbereiding op een vaste baan.