Er zit muziek in MDT

Jesaja zit in 3 havo op ‘de Guido’ en doet samen met drie andere leerlingen twaalf weken MDT bij woonzorgcentrum Insula Dei. Hier begeleidt Jesaja een zangroep. We gingen langs en vroegen hem naar zijn ervaringen.
 

Jesaja: “Ik wilde iets met zingen doen en tijdens een gesprek met mijn begeleider op school bleek dat er bij Insula Dei een mogelijkheid was. Ik koos niet speciaal voor ouderen, maar door mijn interesse voor zang zit ik nu hier.” De jonge MDT-er ontdekte een kant van zichzelf die hij nog niet kende. “Ik ben best verlegen maar bij ouderen werkt het best goed. Ik heb met hun een klik.”

Dingen ontdekken

We vragen waarom Jesaja aan MDT meedoet. Jesaja: “Het leek me leuk om door MDT te dingen te ontdekken, voor mij is het een manier om in contact met nieuwe mensen te komen en zo te leren. Mijn vrienden hebben me overgehaald om dit te doen. Eerst wist ik namelijk helemaal niet wat MDT was. Met z’n vieren zijn we bij Insula Dei gaan kijken en nu zitten we hier. Later gaan we ook nog in het restaurant werken.”

Win-win

Herman, Jesaja’s begeleider bij Insula Dei is blij met de MDT-er: “Voor mij is het echt een hand erbij. We leunen op vrijwilligers  en die kunnen soms op het laatste moment niet. Heel belangrijk en fijn dat er dan achtervang is op wie we kunnen rekenen. Zeker iemand als Jesaja, die zich de dingen snel eigen maakt. Het is een win-win."

Meer informatie over MDT op scholengemeenschap Guido