Revellinho werkt op evenementen

Werken op een festival is voor veel jongeren een droombaan. Bij Events4all in Amsterdam leer je in een jaar tijd alles rondom het organiseren van, en het werken op festivals en evenementen. We ontmoeten een van hen: Revellinho Hamel (27), en stellen hem 5 vragen over het project.  

Wat doe je bij Events4all?

“Ik kom hier ongeveer twee keer per week. Dan koken en eten we samen en krijgen we workshops over het opzetten van een evenement. Het leukste van dit project is als we ook echt gaan werken op een festival. We doen daar allerlei soorten werk, van kaartjes checken en vloeren leggen, tot het podium opbouwen. Na het evenement komen we bij elkaar en kijken we hoe het is gegaan en wat we de volgende keer anders zouden kunnen doen. Aan het eind van het jaar organiseren we een eigen festival.”

Hoe zag je leven eruit voordat je hier terecht kwam?

“Ik woonde alleen met mijn moeder en broertje. Mijn vader ging bij ons weg toen ik jong was. Daardoor miste ik een voorbeeld in mijn leven. Ik hing veel op straat, ik ging van school naar school. Ik had veel ruzie met mijn ma, ik sliep op een moment zelfs buiten. Dat was echt messed up. Via mijn *IPS-coach Davinia ben ik uiteindelijk bij Events4all terechtgekomen, om mij vanuit het vrijwilligerswerk te begeleiden naar betaald werk.”

Waarom heb je gekozen voor Events 4 all?

“Met Davinia had ik het over wat voor soort werk ik zou willen doen. Ik hou van muziek, ik maak zelf ook muziek. Zij kwam toen met hiermee. Toen ik voor het eerst bij Events 4 all kwam, voelde het wel een beetje alsof ik in het diepe werd gegooid, omdat het zo’n grote groep was. Maar het zijn gelukkig allemaal hele lieve mensen.”

MDT events 4 all Revelinho

Revellinho tussen zijn mede-MDT'ers

Wat neem je mee van jouw maatschappelijke diensttijd?

“Dat ik door wil gaan in het werken op evenementen en festivals en er een baan in vinden. Ik heb er inmiddels een aantal festivals gedaan en ik heb veel geleerd: Hoe ga je met mensen om, wat kan je doen om te helpen. Ik zou uiteindelijk graag bij een poppodium zoals de Melkweg willen werken. Opbouwen van het podium, de lichten doen enzo. Nu voelt dat als een supergrote stap en is het nog een beetje eng. Maar ik hou van dingen die ik nog nooit heb gedaan, die spanning vind ik lekker.”

Heb je een advies voor jongeren twijfelen om MDT bij Events4All te gaan doen?

“Probeer in jezelf te geloven en heel belangrijk: vraag hulp als je dat nodig hebt. Ik vond het ook lastig om te vragen. Dacht dat ik het wel alleen kon. Toch ben ik blij dat het zo is gegaan. Anders was ik misschien wel een saai mannetje geworden die de hele dag op kantoor zit. Door het werken voor Events4All werk straks misschien wel achter de schermen bij de Melkweg!”

*IPS staat voor Individuele Plaatsing en Steun. Een methode om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan betaald werk te helpen.

Meer informatie lezen en aanmelden kan via de website van Events4All