Dylan kreeg perspectief als beloning

Of de jongeren nou een buurtactiviteit willen organiseren, of bij een poppodium, sportclub of kinderboerderij aan de slag willen gaan. Zij bepalen bij MDT-project Kiss the future. De doelen van Kiss zijn lol hebben, anderen helpen en ‘mega veel leren’. Chantal Buster projectleider bij Kiss the future vertelt over het project.

"De maatschappij is gericht op dingen die niet lukken. Hier kijken we wat wel lukt. Ik vind het belangrijk dat jongeren zelf kunnen bepalen wat zij willen gaan doen. Hun coach staat naast hen die hun triggert om die positiviteit naar boven te halen. En met hun te kijken: ‘hoe kunnen we een project neerzetten en hoe zorgen we dat het slaagt?’ Daarvan worden ze blij, krijgen ze een beter zelfbeeld en krijgen zelfvertrouwen. Dat hopen we met MDT te bereiken”

Nieuwe kanten ontdekken

KISS richt zicht vooral op elke jongere tussen de 16 en 28. Een van de jongere Dylan. Hij is 18 jaar en is dakloos. Bij KISS wordt hij gestimuleerd zijn talenten naar boven te halen. Onlangs nam hij een rap op over zijn leven op straat. Dylan over KISS: “Als je zo’n opportunity krijgt en iemand pusht jou en je kan een nieuwe kant van je leven ontdekken is dit project perfect om te doen. Je zal nooit weten wat je kan als je er niet aan begint. Ik ben nog niet ver in het project, maar ik heb wel al wat bereikt, daar ben ik blij mee. En ik word weer een keer gehoord, dat is leuk om mee te maken.”

Dylan rapt over zijn verleden

Dylan schreef tijdens zijn MDT een rap

Make it a better place

Dylan: “Als je zo’n project hebt in de buurt zeg ik: doe mee. Het kan je helpen, wat voor talent je dan ook hebt. En als je niks kan, kun je nog steeds helpen. Ik zeg: kijk naar de wereld and make it a better place!”

Ga naar de website van Kiss the future voor meer informatie

Weer aan het werk

Chantal: “We komen er in gesprekken met de jongeren achter dat voor hun perspectief erg belangrijk is. Ze willen een diploma hebben. Bij ons kunnen ze *Open Badges verkrijgen om daarmee bepaalde vaardigheden aan te leren. We zijn ook met organisaties in gesprek. We vragen wat zij nodig hebben van onze jongere om hem aan het werk te zetten in die organisatie. Op die manier hopen we de stap naar werk gemakkelijker te maken."

Meer informatie lezen en aanmelden kan via de website van KISS the future.