Weblogs

Dagboek van... Kaya bij SDG Action Day

Leden van het MDT-jongerenpanel reizen regelmatig het land door om een MDT-organisaties of andere betrokkenen bij MDT te bezoeken. Deze keer ging Kaya naar de SDG Action Day.

"Daar zaten we dan! In het KIT Royal Tropical Institute in Amsterdam met 20 geïnteresseerde mensen, op het bijzondere evenement SDG Action Day*. Eerst stelden wij (Erben, Robbert en Kaya) ons voor als jongerenpanelleden van MDT. Ook aanwezig waren Lindsay vanuit NJR en Rob van Social Finance. Daarna werd door ons samen met Lindsay en Rob verteld wat MDT precies inhoudt en wat de doelen ervan zijn. Ook hebben wij verteld waarom het voor ons zo speciaal is om in het jongerenpanel te zitten en ook daarnaast nog MDT te doen bij een MDT-organisatie.

Een van de vragen die gesteld werd was: 'Wat is het verschil tussen de maatschappelijke stage en maatschappelijke diensttijd?' We antwoordden dat MDT echt vrijwillig is, je begeleiding krijgt en bezig bent met wat je leuk vindt. Omdat je wilt onderzoeken wat je wilt worden of omdat je iets goeds wilt doen voor de maatschappij.

Daarna hebben we ons verdeeld over 4 tafels. We koppelden verschillende MDT-organsiaties aan de 17 SDG Doelen. Iedereen vond dit erg leuk, ze werkten goed samen en leerde elkaar hierdoor een beetje kennen. Wat mij vooral opviel, was dat veel mensen zich konden vinden in de antwoorden van ons als jongerenpanel. Mensen knikten instemmend en vaak kwam er een grote glimlach op iemands gezicht als wij antwoord hadden gegeven op hun vraag. Ik zag steeds meer enthousiasme komen over MDT bij de aanwezigen. Zo leuk om te zien! Ik werd er zelf helemaal gelukkig van.

Na de workshop kwam een lerares naar ons toe en zei: 'Ik vind dat we echt zoiets als MDT missen op onze school! Dit hebben we nodig. En jullie vertellen zo sprankelend en vol enthousiasme hierover, ik wil jullie voor mijn klas om hierover te vertellen!' Ik ging met een heel goed gevoel naar huis en was blij dat ik zoveel mensen heb kunnen vertellen waarom MDT nou zo belangrijk is en wat het toevoegt aan je leven!"

*Op 25 september 2015 stelden193 landen tijdens de VN-vergadering 17 Sustainable Development Goals (Werelddoelen). Deze hebben als doel de wereld een betere plek te maken, met als deadline 2030. De dag vindt elk jaar plaats op 25 september en sluit via een wereldwijde campagne aan bij evenementen in meer dan 167 landen op deze dag.

Kaya (links) en Robbert tijdens de SDG Action Day in Amsterdam

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.