Weblogs

Dagboek van … Jasmijn bij burgermeester Kats van Veenendaal

Leden van het MDT-jongerenpanel reizen regelmatig het land door om een MDT-organisatie te bezoeken. Deze keer sprak Jasmijn met burgemeerster Kats van Veenendaal.

Jasmijn: "Het was een hele eer om de burgemeester van Veenendaal, Gert-Jan Kats, te ontmoeten. Dit gebeurde op het kantoor van Netwerk Voor Jou, een vrijwilligersorganisatie die in oktober 2018 is gestart met een proeftuin genaamd Yourcube. Wat erg interessant is en aan bod is gekomen, is het initiatief Welkom. Welkom is het gebouw waar het kantoor gevestigd is maar het is daarnaast een complex waar mensen wonen die, om het maar even zo te zeggen, tussen wal en schip vallen. Denk hierbij aan gescheiden mensen, ex-verslaafde, schulden of andere problematiek. Waarom dit nu zo interessant is, is dat deze mensen tijdsbesteding nodig hebben en dus zo weer bij Netwerk Voor Jou belanden.

We hebben ervaringen van verschillende Yourcubers gehoord waaronder mijn ervaringen over o.a. fietslessen voor nieuwe Nederlanders, leesclub Zuid voor basisschoolkinderen met een achterstand en het Valentijnproject. Ook hebben we het over het belangrijke aspect gehad dat het de deelnemer (om het even zo te zeggen) ook wat oplevert. En praktische zaken als: hoelang moet een MDT duren en bereiken we wel alle doelgroepen?

Daarna heb ik met scholieren gepraat over hun ervaring met de maatschappelijke diensttijd. En zij zijn op het idee gekomen om een MDT in samenwerking met een middelbare school te starten. Zodat je dus onder schooltijd je kunt inzetten bij een proeftuin. Netwerk Voor jou pakt dit nu serieus op samen met het bestuur van Christelijk Lyceum Veenendaal."

Dagboek van MDT-jongere Jasmijn

Jasmijn (bovenste rij, derde van links) naast burgemeester Kats van Veenendaal (bovenste rij, tweede van links)

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.